Szanowni Państwo, w związku ze zwiększeniem ilości zamówień na nasze produkty, mogą wystąpić opóźnienia w ich realizacji oraz czasowe ograniczenia w dostępie do wybranych produktów.

Dodano produkt do koszyka

« Kontynuuj zakupy Przejdź do koszyka »

BESTSELLER

ADE BBQ1408 Bezprzewodowy termometr kuchenny

Producent: ADE

Stan produktu: nowy

Cena: 117.55 brutto

Cena poprzednia: 189.00 zł

Ilość:

Dostępne warianty:

  • Czas wysyłki do: 24 godziny

Koszty dostawy:

  • Kurier UPS 10.00 zł brutto
  • Kurier UPS - Płatność przy odbiorze 20.00 zł brutto
Opis produktu

Kompaktowy termometr kuchenny

Pozwoli bez problemów przygotować pyszne i aromatyczne mięso.

Długi przewód sondy (1 m) pozwala na wygodne użytkowanie termometru.

Igła pomiarowa ma aż 16 cm długości, co umożliwia uzyskanie wiarygodnej temperatury w środku pieczeni.

Kolorowy wyświetlacz LCD 80 x 53 mm jest intuicyjny i prosty w obsłudze.

Odbiornik z wyświetlaczem LCD, zaciskiem do paska i lampką LED.

Wizualny i dźwiękowy alarm temperatury na stacji bazowej i odbiorniku po osiągnięciu temperatury docelowej.

Termometr posiada ponadto funkcję timera, odmierza czas np. gotowania jajek lub pieczenia ciasta.

Zasięg transmisji do odbiornika: 60 m.

Termometr został zaprogramowany na 5 różnych stopni upieczenia mięsa (rare, medium rare, medium, medium well, well).

Rare (mocno krwisty)– czyli lekko wypieczone z każdej strony. To najbardziej krwista wersja, ciepła i surowa w środku.

Medium Rare– czyli słabo wypieczony. W tym wypadku rozpoczął się już proces ścinania białka, jednak mięso pozostaje czerwone w środku. Ma rumiane boki i jest miękki w dotyku.

Medium (średnio wysmażony) – najbardziej popularny stopień wypieczenia. Mięso nie jest krwiste, ale zachowuje soczystość. W środku mięso powinno być brązowe.

Medium well – czyli dobrze wypieczone. Kolor mięsa staje się bardziej brunatny. Po dotknięciu jest twardawe, ale elastyczne.

Well (dobrze wysmażony) – czyli bardzo dobrze wypieczone. Mięso ma brunatny lub szarawy kolor, a miejscami może nawet nosić ślady niewielkiego przypalenia.

Urządzenie można postawić na blacie dzięki wbudowanej nóżce lub przyczepić do piekarnika, co umożliwia magnes zamocowany z tyłu termometru.

Ustawienia termometru zostały przystosowane do przyrządzania 7 najpopularniejszych typów mięsa: wołowiny, jagnięciny, cielęciny, wieprzowiny, kurczaka, indyka oraz mięsa mielonego.

Igła do pomiaru została wyprodukowana ze stali nierdzewnej, zaś obudowa termometru z tworzywa sztucznego ABS.

Termometr pokazuje temperaturę w stopniach Celsjusza oraz Fahrenheita.

Inne możliwości zastosowania termometru:

- termometr do grilla,

- termometr do ciepłych i zimnych napojów,

- termometr do potraw (zupy, bezy, mleko).

 

  • SKU: TOW011803
  • Kod Dostawcy: ADE BBQ1408
  • Marka: ADE
  • Gwarancja: 3 lata
  • Stawka podatku: VAT 23%
Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

Ocena:
  • Wszystkie pola są wymagane
Polecenie produktu: ADE BBQ1408 Bezprzewodowy termometr kuchenny
Zapytaj o produkt
Szybki kontakt
Zadzwoń:    +48 663 007 322
Napisz:        sklep@hitmed.pl
Newsletter

Zapisz się do newslettera, aby otrzymywać zniżki oraz informacje o promocjach i wyprzedażach.

Aktualności
X Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu mechanizmu cookie w Twojej przeglądarce.